BOZKIR'DA AİLE ADALET ARIYOR


Tufan Deresi Yaylası'nda ölü olarak bulunan Avni Erol Özcan'ın ailesi adalet arıyor.

Geçtiğimiz yıl yazın Konya'nın Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi Tufan Deresi Yaylası'na ailesi ile pikniğe giden Avni Erol Özcan (58), namaz kılmak için ayrıldıktan bir süre sonra aynı bölgedeki dere yatağında ölü bulunmuştu. Erol Özcan'ın  ölümünden sorumlu iddialar olmasına rağmen yaklaşık 8 ay geçmiş olduğu halde hala bir dava açılmamsı aileyi tedirgin ediyor. Savcılık soruşturma mütalasını sonlandırmamış olması en son sorulduğunda "Mahkeme açıp açmayacağım belli değil %50 açabilirim, %50 açmayabilirim" gibi söylemde bulunması ailenin endişesini bir kat daha artırıyor. Ölüm nedeninin düşme değil cinayet olma şüphesinin daha yüksek olduğu belirtiliyor.  

O bölgeyi tanıyan çevreden aldığımız bilgilerde de, merhumun o köprüden düşmüş olsa bile ölmesinin çok zayıf ihtimal olduğu belirtiliyor.  

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Avni Erol Özcan'ın ağabeyi Yusuf Adnan Özcan, kardeşinin köprüden düşerek ölme ihtimalinin olmadığını cinayet olabileceğini söylüyor.

Yusuf Adnan Özcan; "Kardeşim Avni Erol Özcan  1988 yılında çalışmak için Almanya'ya gitti ve yerleşti.Kendisi tatillerde ve ara ara Türkiye'ye gelmekteydi.En son 2019 yılında ailesi ve kayınbiraderi ile memleketimiz olan Konya ili Bozkır ilçesine gelmişti. 03.08.2019 tarihinde Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi Tufan Deresi yaylasına pikniğe gitmişler. Kardeşim Erol o gün yüksekliği en fazla 1-1.5 metre olan altından küçük bir su geçen köprünün yanında ölü bulundu.Olaya el koyan Bozkır Başsavcılığı ve Jandarması gayet iyi bir soruşturma yürüterek davayı belli bir noktaya getirdiler.Şimdi en büyük temennimiz inşallah en kısa sürede sorumlu / sorumluların Mahkeme önüne çıkmasıdır.Artık takdir yüce adaletindir" diyerek adaletin yerine gelmesi bunun bir an önce mahkemesi açılarak sonuçlanmasını istediğini belirtti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar