BAŞKAN ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE AŞURE İKRAMI


​Sosyal medya yoluyla talepte bulundular

Sosyal medyadan aşure talebinde bulunan üniversite öğrencilerinin bu talebine Başkan Altay duyarsız kalmadı ve isteği yerine getirdi.  

Selçuklu Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla geleneksel aşure ikramını bu yıl da sürdürüyor. Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüsü Gökkuşağı'nda gerçekleşen programda binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'ın da katıldığı aşure etkinliğine öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Selçuk Üniversitesi Kampüsü içinde aşure dağıtımının gelenek haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Öğrencilerimizde sosyal medyada örgütlenerek bu taleplerini iletiyorlar. Bugün bu etkinlikle bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle şehir dışından gelen kardeşlerimiz aşureden mahrum kalıyorlardı. Böylece onlara aile sıcaklığını hissederek bu etkinlikte aşure ikramında bulunuyoruz. Aşure bolluk, bereket demek. Tüm ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hicri yılbaşını da bu vesile ile kutluyor, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

 

Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği ile toplumsal mozaiği oluşturan inanç ve kültürel değerlerin yaşatıldığını söyleyen vatandaş ve öğrenciler, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür etti.

 

Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında 10 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

 

Bolluk ve Bereketin Adı Aşure

Aşure, Hicri takvime göre manevi değeri büyük olan Muharrem ayının onuncu günü ile Cuma'nın bir araya geldiği gündür. Aşure gününde birçok İslam Peygamberine mucizelerin indiği bilinir.İslam inanca göre Muharrem ayının onuncu günü Nuh Peygamber Büyük Tufandan 'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar