Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Ziyarete Açılıyor


​Yerel ve ulusal basın temsilcilerini "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi" inde ağırlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay dün twitter üzerinden duyurduğu müjdeyi açıkladı.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan ve yapımı tamamlanan Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi" ziyaretçi kabulüne başlıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı tamamlanan Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi"nde basın temsilcilerini ağırladı. Basın mensuplarına Tropikal Kelebek Bahçesini gezdiren Başkan Altay, dün duyurduğu müjdeyi burada açıkladı. Altay "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi" ziyaretçi kabulüne başlayacak" dedi.


Basın mensuplarına Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ile bilgiler veren Başkan Altay, "Burada her iklim koşulunda 26 derece ile 28 derece sıcaklık ve yüzde 70 ile 80 derece nem oranında sabit kalacak bir ortam hazırlandı. Çok büyük bir botanik park var ve burada zamanla 40 tür kelebeğin uçuşunu izleyebileceğiz" dedi.

KONYA'YA DEĞER KATACAK

 Amaçlarının Konya'ya gelen ziyaretçiler ve Konya'da yaşayanlar için yeni bir ziyaret alanı oluşturabilmek olduğunun altını çizen Başkan Altay,"Özellikle Mevlana Müzesi'ne ziyarete gelen insanların şehrimizde vakit geçirmelerini istiyoruz. Kelebek uçuş alanımız Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı. Dünyanın sayılı alanlarından birisi. Mimari yapısı ile de Konya'ya değer katacak bir bina oldu. Çok uzun süredir uğraşıyoruz, ama burada iki büyük işi başarmış olduk. Birincisi şuanda içinde bulunduğumuz Tropik Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi Parkı. Kelebekler Vadisi Parkı da 385 bin m²'lik alanda Konya'nın en büyük parkı" dedi.

Çocuklara doğayla ilgili bilgiler vermek istediklerini de söyleyen Başkan Altay, "En önemlisi yaradılış mucizesine insanlarımızın şahitlik etmesin arzu ediyoruz. Çünkü burada hakikaten Yüce Yaratıcının ne kadar büyük olduğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Kelebeklerin yaşamı bunun için çok önemli ve müze alanımızda da doğa ile ilgili bilgiler vereceğiz" dedi.    

ÖZEL BİNA

"7 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde bin 600 metrekare kelebek uçuş alanı yer alıyor. 700 ton çeliğin, her biri farklı ölçülerde bin 730 adet camın kullanıldığı inşaatta sadece teknik ekipler değil, bilimsel alanlarda uzman isimler çalıştı. Kelebeklerin Konya'da yaşayabilmeleri için sıcaklığın yaz kış 26 (±1) derece ve nem oranının ise yüzde 80 (±5) olması gerekiyor. Aynı zamanda kelebeklerin yönlerini bulmaları için de UV ışınlarının maksimum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanıldı. Öte yandan, ziyaretçi kabulüne başlayacak olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne giriş ücretlerinin sivil 7,5 TL öğrenciler için ise 5 TL olduğu açıklandı.

"Konya Tropikal Kelebek Bahçesi" nin resmi açılışı ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar