SELÇUKLU’DA ENGEL YOK


  • ​Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Selçuklu Belediyesi'nin engelli dostu bir belediye olduğu ifade eden Başkan Altay;"
    Engelliler için engellerin kaldırıldığı, hiçbir şeyin engel olmadığı yaşam alanları kuruyoruz."dedi.    

 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Engeller Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Engellilerin sunulan hizmetlerden yararlanma noktasında tüm vatandaşların sahip olduğu haklara sahip olması gerektiğini dile getiren Başkan Altay, "Türkiye'ye örnek olacak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi"miz kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak. Merkezimiz otistik engelli ve down sendromlu çocuklarımız ve aileleri için yaşamlarını kolaylaştıracak bir yaşam alanı olacak. Tesisimizde spor alanları, toplantı salonları çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri alanlar, yüzme havuzları, spor salonları yer alacak" dedi.

 

Engelli vatandaşlarımız için bir yandan tesisler ile yaşam alanları inşa ederken bir yandan da onların sosyal hayatta kendilerini yalnız hissetmemeleri için gayret gösteriyoruz diyen Başkan Altay, "Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen "Yalnız Değilsiniz" etkinliği çerçevesinde 31 okuldan bin 200 gönüllü öğrenci, özel eğitim sınıfı olan okullar ve hastane okullarındaki öğrenciler ile huzurevinde bulunan yaşlılarla bir araya geldi. Bu ziyaretler ile özel eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen öğrencilerin birbirlerinin bireysel farklılıklarını tanımları, engelli insanların farkındalığının arttırılmasını amaçladık" dedi.

 

Günümüz belediyecilik anlayışında, sosyal sorumluluğu ön planda tutan, engellilerimizin de her türlü ihtiyacına cevap verecek projeler uygulanıyor diyen Başkan Altay;" Selçuklu Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için her türlü adımı atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde engelli hemşehrilerimizi de düşünerek planlama yapıyoruz. Hissedilebilir uyarı ve takip zemin ürünlerimiz ile belediye hizmet binamızı görme engelliler için daha erişilebilir hale getirdik. Görme engelli vatandaşlarımızın faydalanabilmesi için öz kaynaklarımızla kütüphane yaptırdık. "Tüm Engelleri Kaldırıyoruz" sloganı ile yola çıkan Engelli Destek hizmetimiz ile tekerlekli sandalye ile yaşayan engelliler için yapılan özel aparat ile yükleme ve taşıma yapıyoruz. Engelli Destek Hizmetimizden 215 hemşehrimiz faydalanıyor. Bunun yanında görme engelli, zihinsel engelli, spastik engelli ve işitme engelliler engelli taşıma aracı ile evlerinden alınıyor ve istedikleri yere bırakılıyor. Daha sonra burada işini tamamlayan engelliler evlerine geri götürülüyor. Engelli hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz" dedi.

 

Başkan Altay mesajının sonunda Görme Engelli kardeşlerimiz için hazırladığımız ve geleneksel hale gelen "Görme Engelliler Takvimi"ni tüm Türkiye'nin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar