TUTAL: UYULMASI GEREKEN EN GÜZEL LİDER EFENDİMİZDİR.(SAV)


​Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


Belediye Başkanı Tutal, Resülullah (sav) Efendimizin âlemlere rahmet ve son peygamber olarak ümmetine ve tüm insanlığa ışık tutan bir önder, bir öğretmen, bir asker; kısacası yaşantımızdaki her ana en güzel örnekleri oluşturan efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yılında sevgiyle ve hasretle andıklarını belirtti.


Tutal, Araf Suresi 158. Ayetini de zikrederek "Ey Muhammed! De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde, Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resulüne, o ümmi peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız." İnsanların iki cihanda da mutlu olabilmesi için uyulması gereken en güzel liderin yine "O" (sav) olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Mehmet Tutal yayımladığı mesajında Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V.) güzel ahlâkının ve insanlığa ulaştırdığı mesajının daha iyi idrak edilmesi ve hayatın her alanında uygulanması gerekir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin, 1444.  Yıl dönümünü yaşıyoruz. Allahü Teala özlem ve sevgiyle andığımız Efendimiz'i (sav) hakkıyla anlamak ve hayatını hayatımıza örnek alabilmeyi nasip eylesin.  Sevgili Peygamberimiz (S.A.V)  hayatı boyunca tüm zamanlara ışık tutmuş ve örnek olmuştur. "Bir mü'min bir mü'mini sevmedikçe tam olarak iman etmiş sayılmaz" ve yine "İman etmedikçe cennete giremezsiniz", "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diyerek insanlığa kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, hoşgörüyü ve adaletli olmayı tavsiye etmiştir.


 Sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya insanları için örnek olarak; Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanıyarak, güzel ahlakını hayatımıza rehber edinip, Peygamberimizin insanlığın kurtuluşu için yaptığı o ilahi çağrıyı idrak ederek, hayatımızın her anında onu yaşatmalı, inancımızı ve davranışlarımızı O'nun çağrısına göre yönlendirmeliyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed  (s.a.v.)  Efendimizin tüm insanlığa vermiş olduğu mesajların samimi ve doğru biçimde idrak etmek ve her alanında uygulayabilmek temennisiyle, Kutlu Doğum Haftası'nın İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum." Dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar