Selçuklu Fotoğraf Festivali başlıyor


​Selçuklu Belediyesi, fotoğraf festivali düzenleyecek. 13 Ağustos'ta başlayacak ve dört gün sürecek "Selçuklu Fotoğraf Festivali" birçok ulusal fotoğraf sanatçısını Konya'da buluşturacak. 


Selçuklu Belediyesi, Türk fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacı ile 13-16 Ağustos tarihleri arasında fotoğraf festivali düzenliyor. "Selçuklu Fotoğraf Festivali" ismi ile Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi ve Sille Kültür Evi'nde düzenlenecek. Festivalde "5. Sille Ulusal Çağrılı Fotoğraf Yarışması" ve "Selçuklu Ulusal Fotoğraf Yarışması" gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında usta sanatçıların fotoğrafları sergilenecek.

Fotoğrafla iç içe 4 dolu günün geçeceği festival kapsamında halka açık sunumlar, eğitim seminerleri ve fotoğraf sergileri de düzenlenecek. Festival geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin önemli fotoğraf sanatçıları ve ustalarına ev sahipliği yapacak. Halkın fotoğrafa olan ilgisini arttırmak ve fotoğraf sanatı hakkında bilgilenmelerini sağlamak amacı ile herkesin katılımına açık olan festival kapsamında bu yıl ilk defa eğitim seminerleri de düzenlenecek. Seminerler fotoğraf sanatı konularında uzman fotoğraf sanatçıları tarafından verilecek.

"Selçuklu Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda Selçuklu Belediyesi sınırları içinde çekilen "Selçuklu'da Ekonomi ve Sosyal Yaşam", "Selçuklu'da Spor", "Selçuklu'da Tarih" ve "Selçuklu'da Gece" kategorilerinde çekilen fotoğraflardan başarılı olanlar ödüllendirilecek. Festivale Konya'dan katılan ve tüm kategorilerde en çok fotoğrafı ödül ve/veya sergileme için değerlendirilen 5 fotoğrafçıya da "Konya Özel Ödülü" verilecek. Ayrıca 5. Sille Ulusal Çağrılı Fotoğraf Yarışması ile de ülkemizin farklı şehirlerinden gelen 10 başarılı fotoğraf sanatçısı "Sille'de Yılın Fotoğrafçısı" ödülünü kazanabilmek için çaba harcayacak. Festivalde Türkiye'de ve dünyada yılın fotoğrafı onur ödülü de verilecek.

Selçuklu Fotoğraf Festivali 16 Ağustos'ta sona erecek.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar